Ditjes, datjes en Mexicanen
Door: Sanneke
Blijf op de hoogte en volg Sanneke
10 Juli 2012 | Verenigde Staten, Omak
Mail-weetje:
Ik wil vandaag een kaartje sturen naar Oma Bunder, dus ik gister een ansichtkaart gekocht in Winthrop (daarover later). Tante heeft een postzegel. Vraag ik waar de postbus is. Zegt ze; 'loop naar mijn mailbox voor het huis, doe hem daar maar in, doe dat rode ding omhoog zodoende weet de postbode dat er mail in moet maar ook mail mee moet'. Hoezo... even naar de postbus om de hoek lopen. Zo werkt het hier gewoon.
Brandkranen; op bijna elke hoek van de straat staat hier een brandkraan. Normaal zijn ze geel met een groene top. Hier maken ze er een sport van om er een soort pop van te schilderen. Ik heb al een verpleegster gezien en een varken, het lijken wel van die play-mobil poppetjes zodra ze een andere
gedaante 'aangemeten' hebben gekregen. Ik ga natuurlijk niet op elke hoek van de straat stoppen om foto's van die dingen te maken. Ik zal één foto online zetten. De rest zit lekker in mijn hoofd. Daar zullen jullie het me moeten doen.
Nog een keer jarig; eergisteren zijn we bij een Mexicaan in Omak gaan eten. Blijkt er iemand aan de tafel naast ons jarig te zijn. Komen de obers met gitaren en sombrero's uit de keuken. Zingen aan tafel en de jarige krijgt een (kinder) ijsje met 'n kaarsje. Mijn neef gaat naar die obers en geeft aan dat ik een paar dagen geleden jarig was en dat Ferry binnenkort jarig is. En ja hoor, ook wij krijgen de full treatment. Eerst je kaarsje uitblazen en dan een verrassing; oeps.... allemaal aan de tequila van het huis, met zout én citroen. Sterk dat spul! (geen fishermens). Er blijven 4 glaasjes over; ' die voeren we aan die pop om de hoek' zegt Ferry. Jaja, zit er een oud manneke om de hoek waarvan je denkt, leeft ie of leeft ie niet? Maar zodra je een drankje voor zijn neus zet, komt ie tot leven (foto).