Bloody hot

Door: Sanneke

Blijf op de hoogte en volg Sanneke

09 Juli 2012 | Verenigde Staten, Omak

Omak / USA (eindelijk weer online en een paar dagen bereik)

Zoals mijn tante al mailde 2 dagen geleden; haast je niet om hier te komen want het is erg warm hier. Dat is wat we doen ! Relaxed on the road !

Even 2 dagen terug; mijn verjaardag; heerlijk gegeten in Kaslo. Dikke oversized prime ribs (3 cm dik is heel normaal hier). De volgende dag zouden we naar Cristina Lake gaan om aan het water te staan. Maar alles was gereserveerd en vol voor het hele seizoen. Niks aan te doen. Gevraagd aan de park-ranger (sorry voor al dat Engels) en hij gaf een goede tip om 45 minuten (afstand is hier niks vergeleken bij ons in Nederland) verder te rijden naar Jewel Lake. En dat was de moeite waard want we hádden toch een heerlijke stek! WOUW. Tussen de bomen lekker in de schaduw en op 2 minuten loopafstand van het meer waar we heerlijk gezwommen hebben. We realiseren ons elke dag opnieuw wat een prachtige reis we aan het maken zijn. Het is hier zo mooi en lekker dat we besluiten om 2 nachten te blijven en te relaxen. De campers hebben ieder hun eigen plek tegenover elkaar. Het pad oversteken, meer niet. Er lopen overal chipmunks (soort eekhoorntjes). Dus ik een heel spoor van brood en nootjes uitgezet. En wat verschijnt er ? Ja hoor, een konijn. Een brutale want hij heeft de gehele BBQ, in, onder en achter geïnspecteerd voor voedsel.

Het water kun je hier overal met hand omhoog pompen uit de bronnen die zich hier onder de grond bevinden. Ons water was op en hebben weer voor 2 dagen ingeslagen! Voorlopig voldoende.

Het heeft hier (gelukkig) de afgelopen maanden zo hard geregend dat alles nog prachtig groen is.Volgens mijn nicht is dat nooit het geval dus we boffen. We boffen dubbel want nu mogen we 's avonds zelfs kampvuurtjes stoken ( nou ja... vuurtjes?) Als er brandgevaar is mag dat niet namelijk. De park-rangers komen langs en verkopen droog hout voor 7 $. We hebben voor twee avonden ingeslagen maar op de eerste avond alles al opgestookt. Andy trekt dan zijn houthakkers outfit aan (zware schoenen, handschoenen, handzaag, grote bijl, kleine bijl) en komt even later terug met boomstronken en takken. Hij is helemaal in zijn element. En wij kunnen minstens een week vooruit. Tot laat in de avond bij het kampvuur gezeten, afgekoeld en lekker fris van de duik in het meer. Hotdogs als avondmaaltijd, geroosterd boven ons vuurtje.

Na deze twee zalige dagen weer on the road naar tante Aad. Maar eerst de USA grens. Een avontuur op zich. Het grappige was namelijk dat mijn nicht een plaatsje had uitgekozen om de grens over te gaan; namelijk: FERRY USA border. Wij moesten de camper uit, mee naar binnen, vragen beantwoorden, vingerafdrukken, webcamfoto. Alles opgeslagen in de computer en 12 $ dollar lichter. Groen licht om verder te gaan. Na anderhalf uur in Omak gearriveerd. HEET HEET en nog eens HEET. 106 Fahrenheit is rond de 40 graden. Dat hadden we een paar dagen geleden niet kunnen bedenken toen we de verwarming aan hadden bij Lake Louise.

En dan begint het gedonder; de airco in de truck van Andy begeeft het. Zijn ijskast en vriezer hadden het 2 dagen geleden al begeven, ook zijn generator gaf de geest. Met 2 zwarte katten aan boord is dat niet leuk. Hun tongetjes hingen als hijgende hondjes uit hun mond. Onze ijskasten kunnen de hitte niet aan, laat staan onze airco's in de campers, alhoewel op stroom van tante leven op dit moment. Andy heeft online onderdelen besteld die morgen met de koerier bezorgd worden. Wij hebben met Canadream gebeld en verteld dat onze F...cking airco het niet doet. Resultaat 200 dollar refund. Maar daar hebben wij nu even niks aan. Koelte willen we, en wel NU!

Surprise; mijn neef Geoffry uit Vancouver is vanmorgen, 9 juli, om 4 uur weggereden en komt om 10 uur binnen stappen in zijn Hollandse outfit; in zijn ene hand een bos witte en rode anjers, in de andere hand een sixpak Heineken bier, op zijn klompen (gekocht in Volendam toen hij in 2000 in Nederland was) een Nederlandse vlag om, een Unox muts ( overgehouden aan zijn Scheveningse nieuwjaarsduik 2000). Wat een gekke vent maar zo leuk wat hij heeft gedaan.

Inmiddels vechten onze camper-ijskasten en airco's' tegen de hitte en is het onweer onderweg. Volgens mijn tante blijft het daarna gewoon zo warm als het nu is. Jammer hoor want koeler mag het van ons wel worden hoor. De katten denken er net zo over. We blijven nog 2 nachten tot ieders camper weer gefixt is en we weer on the road kunnen. Terug naar Canada. Voorlopig nog maar even genieten van het koele huis van mijn tante en de WiFi-mogelijkheid om te skypen en Facetimen met het thuisfront.

Bye for now, er is ongetwijfeld nog zoveel te schrijven. Indrukken genoeg.