Ook weer overleefd!

Door: Sanneke

Blijf op de hoogte en volg Sanneke

04 Juli 2012 | Canada, Ottawa

8.00 uur
Gister van Lake Louise naar Revelstoke gereden. Dwars door de bergen met helaas alleen maar regen. Ongelukken gezien onderweg. Ik denk dat we zo'n 300 km gereden hebben. In Revelstoke wat boodschappen gedaan voor avondeten. Andy heeft een wok op gas. Dus wat tikka kruiden, boontjes, kip en crème fraiche gescoord. Ik heb gewokt en werd meteen tot WOK-QUEEN gepromoveerd. Lekker warm binnen gezeten en gegeten in onze DCV ( Deluxe Camper Van). Het is al minder koud 'snachts. Een prachtige campground gevonden bij Blanket Greek, gelegen aan de Columbia river. Veel eekhoorntjes die uit je hand eten, althans, als je wat voor ze meeneemt, anders laten ze wel blijken dat ze geen lege handen accepteren (bijten).

Vandaag gaan we weer een stuk zuidelijker alvast richting tante Aad die in de staat Washington woont.

18.00 uur
We zijn vanmorgen begonnen bij `Trout Lake' en zijn nu 90 km zuidelijker gestopt bij Davis Creek. Een bloedstollende reis hier naartoe. Namen de off road en hebben het geweten. Steile smalle weg zonder asfalt. En die weg werd steeds onbegaanbaarder. Gloria gaat no F...cking way ooit deze weg meer rijden. Andy suggerreerde halverwege even te stoppen zodat ze een slok rum kon nemen om bij te komen. Dat heeft ze toch maar niet gedaan. Eindelijk een plek gevonden om in the wild te slapen, stonden er waarschuwingen dat er beren 'actief' waren in de omgeving. Dus San en Gloria hard fluiten en praten. En weg wezen. Hier niet slapen vannacht! NO WAY !
Die vreselijke weg vervolgd en maar goed dat we daar niet gebleven waren want nog geen 150 meter verder gilde Gloria door de walky talky (waarmee we onderweg communiceren) dat er 2 grizzlys aan de linker kant zaten. En ja hoor 2 stuks waarvan wij eentje zagen, de ander was blijkbaar al vertrokken in de bosjes. Raampje open, foto maken, en doorrijden met die handel. Deze jongens wilen niet gestoord of opgejaagd worden. Na 90 km een prachtig plekje aan de rand van het water gevonden voor de twee campers. Kootenay Lake. Zo mooi, zoals de bergen weerspiegelen in het meer. Hier houden we het we uit voor vandaag en de nacht.
En morgen? HIEP HIEP HOERA !!!

• 05 Juli 2012 - 22:52

Edy:

Ik snap niet helemaal of je nou vandaag of morgen jarig bent, nu je in een totaal andere tijdzone zit :-) maar ik wens je evengoed een hele fijne verjaardag (hopelijk met zon!)

En zo knap dat jullie met die grote camper over zo'n enge weg durven te rijden, petje af!
    Vind het leuk om over jullie ervaringen te lezen, dus hoop dat je ons thuisblijvers op de hoogte blijft houden :-)

• 06 Juli 2012 - 00:29

Tante Aad:

gefeliciteerd met je initiatie van B.C. bergen rijden. Uiteindelijk moet ieder "wild live" zien op de weg. Goede foto van de beer.
    Ik zou zeggen haast je langzaam om hiet to komen. Het weerbericht voorspeld 97F voor de volgende 5 dagen of zo, dat worden er meestal een paar graden meer hier thuis.
    Er zal geen kou kleumen meer bij zijn. Het is hier een droge warmte, niet veel vogt in de lucht, dus behagelijk.
    Love your stories. Keep it up. Lots of love to all.