Lake Louise Campground

Door: Sanneke

Blijf op de hoogte en volg Sanneke

03 Juli 2012 | Canada, Eldon

Lake Louise Campground. 2 nachten.

Oké , ik kan iedereen gaan vermoeien met allerlei plaatsen waar we zijn geweest, welke highway we rijden, maar dat heeft niet zo veel zin voor degenen die er niet geweest zijn. Leuker is het te beschrijven wat we zien en meemaken. zoals nu net; Gloria heeft Jone en Jet (de katten) buiten gelaten, eerst aan de lijn, nu in hun tent van gaas. Ze wennen al aardig. Ofschoon hun angst om naar buiten te gaan groter is dan binnen blijven. ~ lekker veilig in hun warme camper~ . (Foto's komen eraan). Want de nachten zijn koud, zo koud dat we vanmorgen de verwarming aan hebben gezet. Maar goed..... de katten buiten, komen er 2 jongens met hun naakte poes Franky langs wandelen. We hebben geen van vieren ooit zo'n beest gezien. Dus even staan praten en aaien. Lijkt wel fluweel zijnvachtje. Maar wat zijn ze lelijk, die beesten. Franky heeft stompjes snorharen ! Pas anderhalf jaar oud en hij loopt gewoon met ze mee. Goed voorbeeld voor Jone en Jet !

Vandaag heeft iedereen in Canada nog vrij vanwege Canada day gister. De campgrounds staan vol. Vanmorgen hebben we getracht naar Lake Louise te komen. De auto's stonden al in de berm geparkeerd op de weg er naar toe. Geen goed teken, zei Andy. En dat was een goed voorgevoel. Rechtsomkeerts gegaan. Morgen opnieuw proberen. Verderop zijn we richting skigebied gereden en daar wat gegeten en gedronken. Nog even overwogen om met de skilift naar boven te gaan. 25 $ p.p. vonden iets aan de prijzige kant om 150 meter hoger op de berg te komen. Niet gedaan dus.

De campground waar wij op staan (naast elkaar) zijn eigenlijk bedoeld voor de kampeerders met tenten. Geen elektriciteit, de ~spots~ zijn gezelliger met eekhoorntjes om ons heen. We zijn relaxed en komen bij van de reis. Andy koopt elke dag een fire-permit en stookt graag vuurtjes. Handschoenen mee, een bijl, hij heeft het vaker gedaan. Vanavond eten we hertenbiefstuk en gepofte aardappelen uit het vuur. Helaas zorgt de rook zorgt er niet voor dat de muggen weg blijven.

We staan op loopafstand van Baw River met flinke stroming, waar Ferry graag op zou willen raften. Gelukkig mag en kan dat hier niet. Om de 50 meter staan hier stalen schuren voor de kampeerders. Binnen zijn er kluisjes waar ze hun eten 's nachts in moeten bewaren, in geval de beren langs komen. Doen ze dat niet dan lopen ze kans bekeurd te worden. En geloof het of niet een ieder doet gedisciplineerd mee. Om beren buien te houden is het volledige kampeergebied omheind met schrikdraad. Een lekkere dosis stroom erop moet de beren buiten houden en wij moet ons vilig voelen :-). Als je als voetganger naar buiten wil is er een speciale deur met geisoleerd handvat die je open kan maken. Niet verkeerd vastpakken anders ben je zlef de klos. De auto's gaan over ~vee-roosters ~ in en uit. Ik vrees dat we deze situaties wel vaker tegen zullen komen.

Morgen, 3 juli, gaan we .....kweet nog niet.

• 03 Juli 2012 - 04:25

Tante Aad:

Hi San! Ik ken wel iemand die graag de beren wilde aanlokken. !!!!
    Have fun - safe trip. Groetjes aan allemaal.

• 05 Juli 2012 - 07:31

Edy:

Twee katten die Joan en Jet heten... hilarisch! Houden ze ook van rock & roll? ;-)
    Leuke verhalen San! Dat die beren zo in de buurt kunnen komen... Brrr....
    Ben benieuwd waar je volgende standplaats is en de rest van je verhalen!

• 05 Juli 2012 - 09:26

Hilda En Alianne:

He die San en Fer and the rest of the crew.
    Om te beginnen, VAN HARTE GEFELICITEEERD MET JE VERJARING.
    Via Facebook hebben we je ook al ff gefeliciteerd maar we doen het gewoon nog een keer via deze site.
    Heul veul plezier.

Hilligje en Alianneke

• 05 Juli 2012 - 12:55

Mabloempie:

Hoi en vooral de jarige Anna Susanna!!! Mijn computertje is stuk daarom een aller hartelijkste verjaardagszoen vanaf mijn telefoontje! Die prosecco hou ik mag ik hopen nog wel te goed nu je in canada zit. Les je verhalen met plezier dus ga zo door en geniet er vooral heel veel van! Nog een gezellige dag,

Groetjes van maria

• 05 Juli 2012 - 13:51

Tante Aad:

HAPPY BIRTHDAY San. Prettige dag gewenst van Geoff en je tante. Liefs en tot ziens

• 05 Juli 2012 - 17:28

Dim En Frauk:

Joehoe van harte gefeliciteerd we willen facetimen, skypen, bellen mailen appen, smsen een heel fijne dag van lies, frauk en dim we proberen t zo nog even. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 05 Juli 2012 - 19:21

Henny:

Hoe is dat nou jarig in Canada? Van harte gefeliciteerd Sanneke (en Ferry).
    Een goed jaar gewenst
    XX Henny

• 07 Juli 2012 - 15:18

Jacques En Ana:

Hallo Sanneke, een betje dom van ons (beter laat dan niets) om je verjaardag te vegeten, bij deze Van Harte Gefeliciteerd.Wij genieten van jou foto's en reisverslag. We wensen jou en Ferry een fijn vacantie. Groetjes